E-Nabız Uygulaması Hakkında Eğitim Verildi.
05 Ocak 2022

Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına Bilgi işlem Personeli Uğur HÖKE tarafından e-Nabız uygulaması hakkında eğitim verildi. Tüm personelin  katımlıyla gerçekleşen eğitim ilgi ile dinlendi.  Sağlık Bakanlığı’nın  güvenilir kişisel sağlık sistemi  E-NABIZ  ile ilgili şu bilgiler aktarıldı;

E-NABIZ NEDİR?

e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

E-NABIZA NASIL GİRİŞ YAPARIM?

1. E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

2. E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E- NABIZIN GETİRDİĞİ KOLAYLIKLAR NELERDİR?

Yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Çektirmiş olduğunuz tüm tıbbi görüntü ve radyolojik raporlarınıza Teletıp ve Teleradyoloji sistemi entegrasyonu sayesinde tarih, hastane ve görüntü bazında erişebilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz görüntünün ve raporunun üzerine tıklayarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Buradaki görüntü ve raporları yurt içi ve yurt dışında belirleyeceğiniz doktorlarla ve aile bireyleriyle internet ve mobil uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz. Doktorlar kendi yorumlarını ekleyebilecekleri gibi başka doktorların mevcut görüntü üzerine yazmış olduğu raporları da değerlendirebilirler. Hastalığınız ile ilgili farklı doktorlardan değerlendirme almak istediğinizde, aynı görüntüleme istemini farklı hastanelerde tekrarlatmaya ihtiyaç duymayacaksınız.

Kan bağışı ekiplerinin çalışma yürüttükleri adres ve tarih bilgilerini görüntüleyebilir, kan bağışı geçmişinizi takip edebilirsiniz. Gönüllü Kan Bağışçısı olduğunuzda belirlemiş olduğunuz il ve ilçelerde acil kan ihtiyacı olması halinde Türk Kızılayı sizinle sms yoluyla iletişime geçecektir.

İlaç alerjileri ve diğer alerjiler olmak üzere iki ayrı bölüme giriş yapabilir, kaydettiğiniz alerji bilgilerinizi düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

Eğitim dökümanını aşağıdaki linkden indirebilirsiniz..

gif.gif    e-Nabız - Eğitim

e-nabiz-31.07.2018-002.jpg    e-nabiz-31.07.2018-004.jpg